Avondje Rinus

Op 16 oktober wordt er i.s.m. de KNVB een avondje Rinus georganiseerd bij de Witteveense Boys’87 voor alle jeugdleiders en trainers. Er volgt meer info op de leiders/trainers app.

Hieronder voor de volledigheid nog wat info van Ab van der Velde van de KNVB.
Wij richten ons daarbij vooral op jullie jeugdtrainers. Jullie jeugdtrainers zijn het immers die elke week weer de uitdaging hebben om de trainingen zodanig in te vullen dat kinderen lachend komen, lachend weggaan, al weer uitkijken naar de volgende training en ook weer iets beter geworden zijn. Het vraagt best veel van jeugdtrainers dit elke week weer te realiseren. Het is ook een grote (mede)verantwoordelijkheid die daarbij op de schouders van jeugdtrainers rust. Zij zijn immers (samen met de coach) de mensen die het plezier en de ontwikkeling van jeugdvoetballers beïnvloeden en daarmee ook een belangrijke rol spelen in het behoud van leden.
Vanuit die gedachte willen wij de jeugdtrainers, maar ook jou als Hoofd Opleiding, verantwoordelijke voor het jeugdvoetbal, lid van de technische commissie en eventuele andere betrokkenen of geïnteresseerden) een bijeenkomst op je eigen accommodatie aanbieden waarin wij de mogelijkheden van Rinus, de online assistent-trainer voor elke jeugdtrainer duidelijk maken.
Rinus heeft jeugdtrainers o.a. het volgende (via computer, tablet of een als app op de telefoon) te bieden: voetbalvormen voor O6 t/m O19, complete trainingen, meerweekse programma’s, een complete seizoensplanning, kennisartikelen enz.
Daarvoor hebben wij het volgende programma uitgewerkt:
• 18.30 uur Opening / Inleiding / Gebruik Rinus / Voorbereiden praktijk
• 19.00 uur Praktijk met een jeugdteam van de eigen vereniging
• 19.45 uur Pauze
• 20.00 uur Nabespreking praktijk
• 20.15 uur Verdere mogelijkheden van Rinus
• 20.30 uur Verder ontwikkelen van de eigen jeugdopleiding?
• 20.50 uur Ondersteuningsmogelijkheden KNVB
• 21.00 uur Afsluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *